Mitä tarkoittaa

kevytyrittäjä?

Mitä tarkoittaa

kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjä

On ihan kuka vaan, kuka haluaa laskuttaa palveluistaan ilman oman yrityksen hallinnoinnin tuomaa byrokratiaa ja kustannuksia. Hän voi olla henkilö, kuka haluaa kokeilla yrittämistä ennen yrityksen virallista perustamista. Se on helppo tapa laskuttaa asiakkaita ja nostaa palkkaa.

Helppo rekisteröinti

Palvelumme tarjoaa kevytyrittäjille helpon ja saumattoman rekisteröinnin palveluun. Ei esteitä, ei viiveitä, vain helppo ja nopea rekisteröinti sisältäen vahvan tunnistautumisen sopimuksellisten asioiden varmentamiseen. Helppo ja turvallinen tapa aloittaa kevytyrittäjänä toimiminen.

Laskujen hallinta

Kevytyrittäjälle laskun lähettäminen ja sen tilan seuranta on helppoa ja tapahtuu reaaliaikaisesti. Kevytyrittäjä on aina perillä kuinka paljon hän on laskuttanut ja kuinka paljon hän tulee saamaan palkkaa ja milloin. Koko laskun elinkaari hoidetaan automaattisesti järjestelmän toimesta.

Asiakkaiden hallinta

Asiakkaiden luominen ja hallinta tapahtuu ja on järjestelmän yksi keskeisimpiä toimintoja laskujen lisäksi. Kevytyrittäjä voi seurata asiakkaidensa liikevaihtoa ja yksittäisi mittareita, joilla he voivat ohjata omaa toimintaansa menestyksekkäämmäksi. Asiakkuuden hoito ei voisi olla helpompaa.

Kulujen hallinta

Kevytyrittäjyydessä laskuttamisen lisäksi on tärkeää pitää kirjaa kuluista ja hallita kuluja päivittäisessä toiminnassaan. Järjestelmämme tarjoaa kevytyrittäjälle vaivattoman tavan hallita kulukuittejaan ja liittää niitä asiakkaiden laskuihin, sekä luoda matkakulukorvauksia verovähennysten saamiseksi.

Verot ja vakuutukset

Kevytyrittäjä saa palkkaa kevytoperaattorilta suorittamiensa työtehtävien ja laskutuksensa mukaisesti. Palvelumme huolehtii tarvittavista veroilmoituksista ja antaa tarvittavat raportit. Kevytyrittäjän pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset voidaan hoitaa kaikki järjestelmän kautta.

Oma profiili

Kevytyrittäjä on oma itsenäinen yrittäjä. Palvelussamme kevytyrittäjä voi helposti hallita omia tietojaan, omaa yrittäjäprofiiliaan sekä muita tietojaan. Lisäksi kevytyrittäjä voi milloin vain päivittää omat verotietonsa ja lähettää uuden verokortin palkanmaksua varten oman profiilinhallintansa kautta.

Miten kevytyrittäjyys toimii?

+ Kevytyrittäjä laskuttaa työstään ilman omaa y-tunnusta tai yritystä.
+ Lain mukaan kevytyrittäjä on "itsensä työllistäjä" tai "muussa omassa työssä työllistyvä".
+ Verotuksessa kevytyrittäjä voi olla palkansaaja, näin laskutuspalvelu on työnantaja ja maksaa kevytyrittäjälle palkkaa. Jos työsuhdetta ei ole, laskutuspalvelu maksaa kevytyrittäjälle työkorvausta.
+ Laskutuspalvelu lähettää laskun kevytyrittäjän puolesta hänen asiakkaalleen.
+ Laskutus tapahtuu laskutuspalvelun kautta.

Lue lisää kevytyrittäjyydestä verottajan sivuilla.

Kevytyrittäjä asiakkaana

Kevytyrittäjä vastaa itse yrityksensä markkinoinnista ja asiakashankinnasta. Hän sopii työstä, toimeksiantojen ehdoista sekä hinnasta suoraan asiakkaan kanssa. Kevytyrittäjä käyttää laskutuspalvelua, jonka tarjoaa kevytoperaattori, lähettääkseen laskun asiakkaalle. Kevytoperaattori huolehtii laskun elinkaaren kevytyrittäjän puolesta ja hallinnoin mahdollisia muita yrittäjyyteen liittyviä palveluita.